Leirielämää-pienoishuonekilpailu 2018
Järjestimme vuoden vaihteessa pienoishuonekilpailun, jonka aiheena oli LEIRIELÄMÄÄ. Mittakaava 1:12 tai pienempi. Töiden maksimi koko sai olla enintään 29x20x22cm (lev. x syv. x kork.) Kaikkien töiden tuli olla tähän kilpailuun tehtyjä tai ne eivät saaneet olla osallistuneet muihin vastaaviin kilpailuihin eivätkä olleet aiemmin esillä näyttelyissä.

Työstä piti löytyä jotenkin käytettynä hiuspinni, korvakoru, grillitikku, hammastikku ja postimerkki. Työ piti mahtua kuljetusta varten kopiopaperilaatikkoon. Toteutusaikaa oli tälläkin kertaa reilut 7 kuukautta ja määräaikaan mennessä toimitettiin arvioitavaksi 9 upeaa ja erilaista työtä.

Työt arvosteltiin tällä kertaa ns. asiantuntijaraadin avulla.

Töitä arvioivat tällä kertaa arvovaltainen viisihenkinen raati. Siihen kuuluivat Päivikki Tapiola, Riittakatriina Manninen-Louhensalo, Arja Siltamäki, Jarmo Tiihonen ja Jari Savolainen. Kaikilla oli kontakteja nukkekotiharrastukseen tavalla tai toisella. Raadin mielestä kaikki osallistuneet työt olivat ideoiltaan oivaltavia ja huolella tehtyjä ja piste-erot olivat hyvin pieniä.

1. sija
Raadin antamien ”taiteellisten ja teknisten” pisteiden mukaan ensimmäiseksi tuli Leila Finnlundin ja Sirkka Vesterisen yhteistyössä tehty Hirvittää-työ. Se sai 92,25/100 pistettä.

2. sija
Toiseksi sijoittui Päivi Variksen Intiaanileiri, 89/100 pistettä.

3. sija
Kolmanneksi raati arvioi Leea Lehelmän ”Pitkä matka Tipperaryyn”-työn, 85/100 pistettä.

Muut osallistujat aakkosjärjestyksessä:
Heli Asunen/Omenaisten leirikoulu
Taija Karjalainen/Yksinäinen telttailija
Tuula Kemppainen/Partioleirillä
Marja Laurikainen/Vankkurielämää
Sirpa Mattila/Kesäpäivä laavulla
Minna Mäkinen/Aavikkolla.

Työt olivat esillä Lahden Miniatyyri Markkinoilla la 9.6., jossa julkistettiin tulokset ja palkittiin kilpailun kolme parasta työtä. Kaikille osallistujille annettiin muistoksi kunniakirjat niin kotiseinälle kuin nukketaloonkin.

Onnea voittajille ja lämpimät kiitokset kaikille kilpailun osallistujille ja arviointiraadin jäsenille.

Vuoden 2019 aiheemme oli Sisältä ja ulkoa!

Tutustu tästä töihin